Moderatori

Mirjana Rakić

Školovanje i Fakultet političkih znanosti završila je u Zagrebu. Cijeli radni vijek radi kao novinarka na HTV-u, gdje je prošla sve redakcije, a u vanjskoj politici kao izvjestiteljica, urednica i komentatorica radi tri desetljeća. Nagrađena je najvišim novinarskim nagradama Hrvatskog novinarskog društva i HRT-a.

Goran Gavranović

Rođen je 1970. u Zagrebu. Dugogodišnji je novinar i urednik u dnevnim novinama i magazinima. Trenutačno je zamjenik glavnog urednika 24 sata, glavni urednik tjednika Express te urednik njegova podliska Bestbook.

Ante Perković

Rođen je 1973. Slobodni je novinar, pisac i glazbenik. Autor je nekoliko publicističkih knjiga, od kojih je najpoznatija Sedma republika – pop kultura u Yu raspadu. Živi i radi u Zagrebu.

Anne-Kathrin Godec

Rođena je 1966. u Freiburgu u Njemačkoj. Studirala je njemačku književnost i pedagogiju u Kölnu te pisala reportaže i radiodrame za njemački radio WDR. Autorica je nekoliko filozofskih antologija. Od 2008. organizira književne događaje u hotelu Balatura blizu Crikvenice čiji su gosti autori iz cijele regije i iz inozemstva. Živi i radi u Triblju sa suprugom i petoricom sinova.

Karolina Lisak Vidović

Rođena je u Zagrebu 1969. Diplomirala je komparativnu književnost i povijest umjetnosti na Filozofskome fakultetu u Zagrebu. Urednica je Redakcije za kulturu i znanost Prvoga programa Hrvatskoga radija od 2001., od kada uređuje i vodi tjednu specijaliziranu polusatnu emisiju o književnosti Kutija slova u kojoj prati aktualnosti književne scene.

Goran Ferčec

Rođen je 1978. u Koprivnici. Pisac je i dramaturg. Radio je na mnogobrojnim uspješnim kazališnim projektima. Dobitnik je niza nagrada i stipendija. Njegov roman Ovdje neće biti čuda, 2011., bio je u finalu svih važnijih književnih nagrada, a već je i preveden na makedonski. Njegov tekst Pismo Heineru Mülleru u režiji Bojana Đorđeva imao je premijeru u ZKM-u 2011., a izvođen je u Njemačkoj, SAD-u i drugim zemljama. Živi i radi u Zagrebu.

Vlatka Kolarović

Rođena je 1973. u Puli. Diplomirala je komparativnu književnost i opću lingvistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Godine 2012. postaje urednica Programa za kulturu HTV-a. Radila je kao novinarka u emisiji Pola ure kulture. Na HTV 1 uređuje i vodi kulturnu emisiju Drugi format. U zagrebačkoj galeriji VN organizirala je izložbe Bolja polovica i Korpus.

Tvrtko Jakovina

Redoviti je profesor svjetske povijesti 20. stoljeća Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Kao vanjski profesor predaje i na drugim sveučilištima u zemlji i inozemstvu. Piše za Jutarnji list, tportal i Globus. Autor je niza zapaženih knjiga: Socijalizam na američkoj pšenici, Američki komunistički saveznik, Treća strana Hladnog rata i Trenuci katarze. Bez sumnje je naš najveći stručnjak za suvremenu povijest.

Roman Simić Bodrožić

Rođen je 1972. u Zadru. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu završio je komparativnu književnost i španjolski jezik. Radio je kao urednik u više nakladničkih kuća, pokretač je i spiritus movens Festivala europske kratke priče. Objavio je više zbirki poezije i kratkih priča. Za knjigu U što se zaljubljujemo dobio je nagradu Jutarnjeg lista, a najnovija Nahrani me ušla je u niz užih izbora za nagrade. Nagrađen je i Kiklopom za urednika godine.

Tanja Tolić

Rođena je 1975. u Zagrebu. Dvadeset godina radi kao novinarka i urednica u vodećim hrvatskim novinama. Godine 2010. pokrenula je Najbolje knjige (www.najboljeknjige.com), hrvatski portal za knjigoljupce.

Iva Karabaić

Rođena je 1971. Završila je Filozofski fakultet u Zagrebu. Od 2002. bavi se uređivanjem knjiga i prevođenjem. Do sada je uredila stotinjak naslova iz područja publicistike i beletristike te prevela s engleskog petnaestak knjiga.

Seid Serdarević

Rođen je 1970. u Arnsbergu u Njemačkoj. Bio je Herderov stipendist Mirka Kovača i radio kao lektor hrvatskoga na Sveučilištu u Bambergu. Do sada je uredio više od četiristo knjiga. Dobitnik je nagrade Kiklop za najboljeg urednika. Objavio je knjigu kritika Station to station. Vodi autorsku tribinu Razotkrivanje,na kojoj je ugostio neke od najvažnijih svjetskih pisaca.